De dingen die voorbij kwamen – 2

Ik werk uiteraard altijd heel geconcentreerd, behalve op de momenten dat ik dat niet doe, want dan wil ik mij nog wel eens  af laten leiden door dingen. Dit zijn de dingen die voorbij kwamen deze week.

Boek: Why Stock Markets Crash – Didier Sornette

Ik lees altijd minstens acht boeken tegelijk en vorige week las ik er eentje uit (Lampje, een kinderboek), dus was het tijd voor een nieuwe. Ik ben niet bijzonder geïnteresseerd in dingen die te maken hebben met de economie, want dat heb ik altijd al intens saai gevonden, maar dit boek is geschreven door een natuurkundige en hij laat in dit boek zien dat je de beurs kunt zien als een complex systeem. Laat ik dat dan weer wel interessant vinden, dus daarom belandde dit boek deze week op het tafeltje naast mijn favoriete leesstoel. Waarschijnlijk heb ik hem pas uit over zo’n acht maanden, maar misschien wel sneller omdat ik alle oninteressante beursinfo oversla.

Paper: Emergent constraint on equilibrium climate sensitivity from global temperature variability – Peter M. Cox, Chris Huntingford, & Mark S. Williamson

Peter Cox was afgelopen zomer in Wageningen op sabbatical en toen vertelde hij al wat over emergent constraints. Afgelopen week kwam zijn paper uit en mijn doel is nu om heel erg goed te begrijpen wat hij nou allemaal gedaan heeft en kijken of ik dat kan uitleggen aan mijn buurvrouw. Of mijn moeder. Of aan jullie. Ik denk dat ik een beetje ga smokkelen en naar deze podcast luisteren.

http://forecastpod.org/index.php/2017/09/20/peter-coxs-emergent-insights/

 

Filmpje: Wageningse uiterwaarden tijdens hoog water

Want zeg nou zelf, dit ziet er toch fascinerend uit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *