De dingen die voorbij kwamen – 4

Afgelopen week stond voor mij in het teken van presenteren. Ik houd niet van presenteren en één van mijn drie presentaties ging belachelijk slecht, maar toch was het voor het eerst ooit dat ik presentaties gaf zonder zenuwachtig te zijn. Sterker nog, ik vond het best wel leuk! Naast al dat presenteren en praten, had ik gelukkig nog genoeg tijd voor andere dingen. Dit zijn dan ook een paar van de dingen die voorbij kwamen deze week.

“We are close to the tipping point where global warming becomes irreversible,” – Stephen Hawking

Afgelopen week verloren we een belangrijke en iconische wetenschapper. In één van zijn laatste optredens waarschuwde hij ons over hoe dicht wij op het punt staan om de wereld permanent te veranderen. Dus het lijkt mij een goed idee om deze man te eren door vandaag één ding te doen wat goed is voor het milieu.

Natuurlijk – Jan Terlouw

Afgelopen week was het weer boekenweek en dan moet je altijd een boek kopen, maar deze keer was het ook een heel goed idee om het boekenweekessay te kopen. Maar echt, want ik vind eigenlijk dat iedereen dit boekje een keer zou moeten lezen – maar niet kopen via een zekere website met een blauw mannetje, want daar zag ik hem voor 27 euro te koop staan en ik betaalde er maar 3,50 voor, dus dat is echt een slechte deal. Hier schreef ik over de veertien dingen die door mijn hoofd gingen tijdens het lezen van dit essay.

Frontiers for Young Minds

Het idee van dit open access tijdschrift vind ik echt briljant. En niet alleen voor kinderen trouwens, want ik heb nu al super veel interessante artikelen gelezen over onderwerpen waar ik anders te weinig van af zou weten om het originele onderzoek te begrijpen. Voor PLOS schreef Krista Hoffman-Longtin een interessante blog over hoe zij een schrijfproject voor Frontiers of Young Minds gebruikte om haar studenten kritisch te leren denken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *