De dingen die voorbij kwamen – 5

Afgelopen week begon ik aan een nieuw project en dat was eigenlijk heel erg leuk en relaxed om te doen. Ik las veel papers, probeerde de appendices te reproduceren (ja écht) en voltooide eindelijk mijn Data Scientist-track op DataCamp. Al met al een best succesvol weekje, met uiteraard genoeg momenten om mij even af te laten leiden door wat er allemaal te vinden is op het wereldwijde web. Dit zijn de dingen die ik deze week tegenkwam:

Een filmpje van Ira Glass, genaamd The Gap.

Eigenlijk bedoeld als inspiratie voor kunstenaars om vooral te blijven oefenen en produceren, maar ik denk dat precies hetzelfde geldt voor beginnende wetenschappers. In ieder geval voor mij.

Vond een artikel op Twitter over bier met hopsmaak, maar zonder hop.

Ik ben best wel fan van bier en hop. Over het algemeen ben ik met name geïnteresseerd in de smaak en het proeven van bier, dus ik had nooit echt stilgestaan bij de grondstoffen en mogelijk implicaties voor de toekomst. Totdat ik dit artikel las. Dus hierbij wil ik mij aanmelden voor het smaakpanel. Puur uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid natuurlijk.

Ik las een artikel over discriminatie in evaluaties van studenten.

En moest stiekem een beetje huilen van binnen. “We found that a male professor was more likely to receive comments about his qualification and competence, and that refer to him as ‘professor.’ We also found that a female professor was more likely to receive comments that mention her personality and her appearance, and that refer to her as a ‘teacher.'”

Ik zag een filmpje over de rol van creativiteit en Liberal Arts in de toekomst.

Haalde mijn wiskunde op met filmpjes van Khan Academy. 

Van matrices en eigenvectors tot differentiaal vergelijkingen. Ik vond dat het weer even tijd was om dingen met de hand uit te rekenen. En dat ging eigenlijk best wel soepel.

En zag dit leuke event langskomen.

Je kunt iemand met drie keer zoveel verhuisdozen voor haar boeken dan voor andere spullen samen, niet blijer maken dan met zo’n soort event. Nou, misschien met een biertje met hopsmaak zonder hop dan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *