De dingen die voorbij kwamen

Ik werk uiteraard altijd heel geconcentreerd, behalve op de momenten dat ik dat niet doe. Dan wil ik mij nog wel eens laten afleiden door dingen. Nu is dat in principe niet zo’n probleem, want je moet pauzes houden en dingen kunnen ook nuttig zijn in je leven. Dit zijn de dingen die voorbij kwamen deze week.

Boek: Write it up –  Paul J. Silvia

Ik wilde graag beter leren schrijven, maar geen boek met daarin een miljoen regeltjes, want ik kan niet zo goed overweg met regeltjes. Via allemaal websites kwam ik uiteindelijk uit op dit boek en besloot hem te bestellen. Het is dan wel geschreven door iemand uit de psychologiehoek, veel van de dingen die er tot nu toe in staan zijn ook relevant voor mij. Plus de grapjes zijn leuk.

Artikel: Publish your computer code: it is good enough

Ik was opzoek naar de source code van een paper want ik heb eenzelfde soort algoritme nodig en had geen zin om het wiel opnieuw uit te vinden (#lieverluidanmoe). Ondanks dat er in de paper stond dat die online te vinden was, kon ik het niet vinden en moest ik alsnog het wiel gaan uitvinden. Bij het Googlen kwam ik echter wel deze oude column tegen. Alles wat hij zegt is waar en ik ben schuldig aan alle excuses (maar serieus, mensen gaan huilen als ze mijn scripts zien). Ik doe in principe niet aan goede voornemens, maar het is toevallig de eerste week van januari en het moet maar eens klaar zijn met mijn excuses. Alle code, hoe lelijk ook, komt komend jaar op het wereldwijde web.

Video: Kunnen de dijken écht breken?

Afgelopen week gingen voor het eerst alle vijf de grote stormvloedkeringen tegelijk dicht. Ze waren allemaal gesloten vanwege de hoge waterstand en het stormachtig weer. Gefascineerd keek ik dan ook naar het plaatje  en de website die de NOS de wereld in slingerde over welke delen van Nederland dan onder water zouden staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *