Websitewegwijzer

Mijn website ontstond binnen 48 uur, daarom was er niet bijzonder veel tijd om een heel plan uit te kristalliseren. Tot op heden is dat nog steeds niet gelukt, want zo gaat dat nu eenmaal. Nu heb ik afgelopen dagen wel met mijzelf (ik doe ook wel dingen met andere mensen hoor, voor dat jullie straks denken dat ik echt alles in mijn eentje doe) gebrainstormd over mogelijke categorieën, want dat is iets waar WordPress veel waarde aan hecht en ik wil WordPress graag te vriend houden. Vandaar dat ik jullie vandaag ga verblijden met de categorieën die je de komende tijd op mijn blog tegen gaat komen.

  • Tipping points. Vorige week deed ik een poging om jullie uit te leggen waar mijn onderzoek over gaat, maar grote kans dat het nog steeds allemaal een beetje vaag en abstract klinkt. Vandaar het plan om hier in de komende maanden mijn onderzoek wat verder uit te diepen. Denk hierbij aan belangrijke begrippen in mijn vakgebied, concrete voorbeelden en het onderzoek wat ik en mijn collega’s doen. Dit alles om laten zien waarom ik mijn onderzoek gaaf vind, maar ook om te oefenen met het vertalen van gekke, formele, academische zinsconstructies naar algemeen beschaafd Nederlands. Van dat laatste schijn je namelijk een betere wetenschapper te worden, dus dan doe ik dat maar hè. Mochten verhalen over mijn thesis je super gaaf lijken, klik dan vooral op deze categorie. Vernoemd naar het onderwerp van mijn thesis, namelijk tipping points.
  • PhD life. Voor de mensen met nul interesse in het onderwerp van mijn PhD, maar wel in het rocksterrenleven van een PhD student. Ook voor mensen die wel interesse hebben in het onderwerp van mijn thesis, maar die het ook leuk lijkt om wat meer te weten te komen over het rocksterrenbestaan van een PhD student.
  • Creativiteit. Hier ben nik zelf heel erg geïnteresseerd in, want wat maakt een goede kunstenaar of wetenschapper of chef-kok nou zo briljant? Ik zette mijzelf meteen in mijn eerste week als PhD’er al op de kaart door in de lunchpauze te vertellen dat uit onderzoek is gebleken dat je op je creatiefst bent met een bepaald alcoholpromillage in je bloed. “Ja, daar heb ik een keer een artikel over gelezen”, stamelde ik nog, maar de rest van de groep had zijn conclusie al getrokken: we hebben hier te maken met iemand die haar drinkgedrag goed probeert te praten. Nu valt dat best wel mee, ik lees gewoon regelmatig teksten over creativiteit. Als ik voel dat ik dat als een heuse selfhelpguru met jullie wil delen, dan kun je dat dus in deze categorie vinden
  • Time management. Een ander thema waar ik over kan bloggen als ik mijzelf heel wijs voel, is tijdsbeheer. Het hebben van veel vrije tijd is namelijk een andere passie van me. Tijdsbeheer klinkt alleen een stuk gaver in het Engels, vandaar dat de categorie Time Management heet.
  • Boeken. Informatie over bovenstaande onderwerpen komt niet tot mij van boven en helaas ben ik geen orakel als het op de grote vragen des leven aankomt, dus ik moet gewoon opzoek. Dat doe ik natuurlijk op Wikipedia of op Netflix (Chef’s table is mijn favoriet), maar ik lees ook nog heel old-school boeken. Sterker nog, een vrij aanzienlijk deel van mijn salaris gaat op aan boeken (net iets minder dan aan schoenen en eten). Ik heb over alles een mening (gaan jullie nog wel achter komen) en dus ook over de meeste boeken die ik lees en mocht dat zo zijn, dan vind je die mening hier.
  • Experiment. Ik heb mijzelf wijsgemaakt dat het heel goed is voor mijn algemene ontwikkeling als wetenschapper om proefjes te doen. Verwacht geen fancy apparaten en fluoriserende stofjes, maar gewoon huis-tuin-en-keuken-experimenten die iedereen kan doen, maar die mij gewoon heel erg gaaf lijken. Het kind in mij is namelijk nog lang niet uitgespeeld.

Waarschijnlijk vindt er in de komende maanden een wildgroei aan andere categorieën plaats, maar wat structuur in het begin leek me wel fijn. Ik ben er namelijk stiekem zo eentje die heel enthousiast begint met schema’s en kleurstiften en to-do lijstjes, om vervolgens de boel te laten ontaarden in chaos. Niks mis mee, zowel kleurtjes als chaos zijn namelijk reuze leuk.

Nu heeft mr. Google mij verteld dat je voor wat interactie je blogpost moet afsluiten met een vraag (met het risico dat je onwijs wordt afgewezen en je je een beetje voelt als het meisje dat als laatste werd gekozen bij gym. Of nee, die gewoon vergeten werd). Dus hierbij:

Zijn er nog andere dingen waarover jullie graag zouden willen lezen en waarvan jullie denken: ‘Nou, dat kan die Bregje wel’?’ 

Side note: aan zoentips ga ik niet meer beginnen, die tijd heb ik gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *