Wetenschappelijk verantwoorde woensdag 1

In de wondere wereld van bloggen is Friday Favourites een ding. Op vrijdag post je dan wat je het liefste eet als ontbijt (havermout met gojibessen, zanglijsterzaad en een coulis van een of andere zeldzame bes uit Brazilië, uiteraard met soja yoghurt van een zeker merk #notspon), wat je favoriete DIY-project was van deze week en naar welk liedje je non-stop hebt geluisterd. Nu is het vandaag helemaal geen vrijdag en heb ik de afgelopen vier jaar geen enkel DIY-project succesvol weten af te ronden, vandaar dat ik maar mijn eigen variant heb bedacht: de wetenschappelijk verantwoorde woensdag.

Soms wil je namelijk wel iets doen waar je jezelf intellectueel mee stimuleert, maar aan de andere kant wil je ook graag op de bank liggen en nachos eten. Nu wil het toeval dat ik extreem goed ben in situaties creëren waarin ik wel nachos kan eten, maar mijzelf ook wijs kan maken dat ik iets slims aan het doen ben. Ik trap deze kersverse nieuwe rubriek af met een Netflix-serie die ik eergisteren ontdekt heb:

Cosmos – A Spacetime Odyssey

Netflix en ik zijn met vlagen iets te goede vrienden, maar over deze nieuwe bestbuddiesvlaag voel ik mij totaal niet schuldig. In Cosmos: A Spacetime Odyssey volgen we Neil deGrasse Tyson op een reis door alle wetenschappelijke kennis die wij hebben over het universum. Van zwarte gaten tot evolutie en van DNA tot kwantum fysica. Wat mij tot nu toe opvalt is dat het met name gewoon heel gaaf is om naar te kijken. Het ene moment zit Neil in een ruimteschip, het andere moment staan we in een soort tombe aan de hand waarvan hij de vijf massa extincties uitlegt. De special effects en visuals van deze serie zijn echt prachtig. De volgorde van de verschillende onderwerpen in een aflevering is soms wat willekeurig, maar wat wil je ook als je alle wetenschappelijke kennis in een serie met afleveringen van 40 minuten wilt stoppen. Ik ben zelf pas bij aflevering 4, maar heb nu al zin om de andere afleveringen te gaan kijken.

2 antwoorden op “Wetenschappelijk verantwoorde woensdag 1”

  1. Jaaaa, Cosmos! Gekeken tijdens heel wat slapeloze nachten. Heerlijk programma voor ‘s nachts, heel rustgevend (en zó interessant).

    Ps. laf je blog, méér please

    1. Jaaa, de eerste reactie van een niet-familielid ;-)

      Vind het tot nu toe ook echt een rustgevende serie, ze zouden meer van dit soort series moeten hebben. Heb je nog meer van dit soort tips op Netflix?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *